Как да продавате

В наш интерес е да добиете визия за това как реализирате новата си технологична придобивка. Това би Ви убедило по-бързо да я поръчате, нали? Точно затова тази страница ще Ви даде някои насоки, съобразени с последните пазарни практики и тактики.

 

Причината да фокусираме върху кавитацията в маркетинговата си стратегия е, че тя е несравнимо най-агресивният козметичен метод от всички и води най-бързо до забележим резултат при изпълнение на предписанията от страна на клиентите. Останалите процедури са свързани, но периферни на нея и следва да бъдат ценообразувани осезаемо по-ниско. Това, що се отнася до функциите на уредите.

 

Сама по себе си, ултразвуковата кавитация е революционно научно приложение в премахването на целулит. Досегашните методики – антицелулитен масаж, вендузен масаж, вакуум масаж и, последно, така нареченото LPG (наречено на името на компанията-производител на уредите) – всички залагат на разбиването на целулита чрез механична интервенция, т.е., буквално „омачкват” тъканта, което ги прави болезнени. Кавитацията използва нискочестотен ултразвук, недоловим сетивно и напълно безболезнен.

 

Освен с липсата на болка, кавитацията впечатлява и с това, че е по-ефективна и по-ефикасна от досега познатите антицелулитни практики. Тя се съпоставя с тях така, както работата на компютър се съпоставя със смятането на ръка или извършването на други действия ръчно.

 

Така уредите за кавитация представляват мощни инструменти за обслужване нуждите на пациентите. От друга страна, поради факта, че технологията е относително доста нова и едва напоследък навлиза в България и Югоизточна Европа въобще, пазарът предстои тепърва да бъде разпределен между фирми и салони, предлагащи тази услуга. Едва ли има нужда да обясняваме маркетинговия закон, че първите печелят най-голям пазарен дял.

 

Наблюденията ни към средата на 2011-а година показват, че в София местата, където се предлага кавитация, са неголям едноцифрен брой. Такива има и в другите 2-3 по-големи български градове, но те са единични бройки. В градовете с население под 150 000 души практиката на разбиване на целулит чрез ултразвукова кавитация не е въведена въобще. Там първият предложил такава апаратура буквално би причинил фурор без конкуренция.

 

Фактът, че в София се зароди конкурентна среда, регулира цените до двустранно приемливото 20 лева на процедура на една зона и доста дълго те се задържат на тези нива, което е атестат, че някъде там е реалният микроикономически пазарен баланс между търсенето и предлагането. Основно в ценовите листи на студиата цените са доста по-високи (започват от 40-60 лева и стигат до шокиращите 150 лева на зона), но редовно се обявяват промоции, в които тези цени се „режат” до 20-левовия праг. Потребителите, разбира се, приемат цена от 20лева за напълно нормална предвид революционната технология и нейните резултати.


В обобщение Ви предлагаме да започнете търговската си дейност с Вашия нов уред за ултразвукова кавитация по следния план:

 

Продукт

 • Фокусирате върху функцията кавитация
 • Обяснявате ясно прогресивната методика на всеки потенциален пациент; за щастие тя има реална висока стойност и няма да се наложи да „баламосвате” никого
 • Обяснявате останалите функции и ги предлагате в комплект с кавитацията, но не им отделяте индивидуално внимание

Ценова политика

 • Ценообразувате процедурите на база 20-минутен сеанс на зона (оптималният, предложен от производителите)
 • Ценообразувате една процедура кавитация на една зона в основното си меню около 30-40 лева
 • Имате предвид, че реално ще продавате предимно на доста по-ниска цена – 20 лева за по-големите градове и 15 лева за по-малките с по-ниска платежоспособност на населението
 • Ценообразувате останалите процедури, за които се използва уредът, на реални цени 5-10 лева на процедура на зона (по меню може и по-високи).

Промоционна политика

 • Каните всичките си лични приятели на поне една безплатна процедура – те ще бъдат Ваш силен промоционен канал в генерирането на безплатна публичност „от уста на уста”, още повече като реални пациенти, убедили се лично в безболезната и ефективна методика
 • Информирате всичките си клиенти устно и подробно за новата си придобивка. Почти всички те имат целулит, дори и мъжете, дори и атлетичните
 • Стимулирате клиентите си да разкажат на приятели за новата Ви машина (практиката на мрежов маркетинг, усвоена от компании като Avon и
 • Използвате максимално възможностите на сайтовете за групово пазаруване, като публикувате промоции „на половин цена” в тези от тях, които са активни във Вашия град (това е и причината в менюто си да обявите по-високите цени – така ще удовлетворите условието на подобни сайтове промоцията Ви да е на не повече от 50% от цената по ценоразпис)
 • Сключвате комисионни партньорства с всички други свързани бизнеси, с които бихте могли да си обмените клиенти – хотели, медицински центрове, фитнес зали и др. Там приемлива комисионна за насочен клиент би била 10-15% от генерирания от него оборот през първия месец на посещения.

Препоръчваме Ви да дефинирате зоните за третиране по следната схема:

 • Корем и паласки
 • Предна част бедра
 • Задна част бедра
 • Седалище и бричове
 • Ръце от лакът до рамо

Всичко това би трябвало да стартира новото звено на Вашия бизнес успешно. Разбира се, оставаме на разположение за търговски и технически консултации във всеки момент, когато имате нужда от такива.

 

Желаем Ви успех! 

 

Вашата количка до момента

VirtueMart
Количката Ви е празна.