Научно обяснение на ултразвуковата кавитация

Ултразвуковата кавитация е революционна научна методика в премахването на целулит. Досегашните практики – антицелулитен масаж, вендузен масаж, вакуум масаж и, последно, така нареченото LPG – залагат на разбиването на целулита чрез механична интервенция, т.е., буквално „омачкват” тъканта, което ги прави болезнени. Кавитацията използва нискочестотен ултразвук, чрез който причинява енергично трептене на клетките в дълбоките тъкани. Вследствие това трептене между клетките се образуват малки мехурчета (на английски “cavity” означава „кухина”, оттам и името на научния метод). Тези малки кухинки правят мастната тъкан по-крехка и клетъчната й структура се разпада по-лесно подобно на аерошоколад в сравнение с обикновен шоколад. Вибрациите на клетките са недоловими сетивно и напълно безболезнени.

 

Научно изказано, във физиката ултразвукова кавитация е генерирането на вакуум „сълзи”, подобни на балончета в течна среда или среда, наситена на течности. Микроскопичните кухини имплодират, произвеждайки милиони микроскопични струи течност. Когато средата е мастна тъкан, имплозията на балончетата води до рязка промяна в обема на мастните клетки, в резултат на което те се втечняват, като триглицеридите се разграждат на глицерол и мастни киселини. Така тялото може по естествен път да се освободи от тях чрез уринарния тракт и лимфната система.

 

Кавитацията работи за отстраняване на повърхностните мазнини и възпрепятства натрупването на необемна мастна тъкан. Методиката се прилага чрез ултразвуковата глава на кавитационния уред директно върху определени зони на повърхността на кожата след полагането на контактен гел по тях.

 

Новаторската технология на кавитацията определя, че за лечението на една зона са необходими само 6-10 процедури от по 20 минути всяка с интервал от 5-7 дни между тях. След първоначалното лечение е препоръчително върху същата зона да се проведе поддържаща серия от по един сеанс месечно в продължение на 4 месеца, последвана от нов пълен курс половин година след първия. Процедурите са напълно безопасни, а в определени случаи резултатите от тях са видими още след първото посещение.

 

При процедура кавитация тялото не усеща дори затопляне. Истината е, че такова има, в рамките на около 20 градуса, но единствено в дълбоките мастни тъкани, които трябва да бъдат разбити. В повърхностния слой на кожата телесната температура остава непроменена и поради тази причина пациентът не усеща нищо. Главата на кавитационния апарат също не се загрява.

 

Всеки пациент подлежи на предварителна оценка на количеството целулит за премахване с цел последваща оценка на резултатите и ефективността на терапията. Важно е след сеанс ултразвукова кавитация пациентът да пие много течности и да се движи повече, както и по желание да премине ръчен антицелулитен вендузен или вакуум масаж за подобряване на кръвообращението и по-бързо премахване на течностите от организма. Ръчният лимфен дренаж също е препоръчителен за отводняване на течностите чрез лимфната система.

 

Естествено, разградените мастни тъкани, които следва да бъдат изхвърлени от организма чрез течностите в него, биват изведени от тялото през черния дроб. Именно това налага и ограничението в честотата на сеансите – черният дроб трябва да се пази от претоварване.

 

Технологията на ултразвуковата кавитация се използва за лечение на затлъстяване и целулит, за стягане на тъканите и като безболезнена неоперативна алтернатива на липосукцията. Кавитацията увеличава притока на кръв, повишава циркулацията и дори спомага за подобряване на кожната структура.

 

В обобщение ултразвуковата кавитация може да се счита за метод за агресивно разбиване на упоритите мастни клетки, които не могат да бъдат отстранени само с диета и физически упражнения.

 

Забележка: Ултразвуковата кавитация е противопоказна при едно или повече от следните заболявания и състояния: 

 • Сърдечно-съдови заболявания, вкл. аритмии
 • Бременност
 • Епилепсия
 • Алкохолизъм
 • Язва
 • Стомашно-чревни заболявания
 • Рак на млечната жлеза
 • Астма
 • Грип

Както и при наличие на:

 • Външни метални обекти в тялото, вкл. контрацептивна спирала
 • Пейсмейкър
 • Активно химиолечение на онкологични заболявания
 • Сериозна хирургическа интервенция в изминалата една година

 

Радиочестотен лифтинг

 

За разлика от кавитацията, радиочестотният лифтинг се извършва чрез сигнал с чувствително по-висока честота в рамките на 0.5-1MHz, или така наречената радиочестота. Методиката на третиране на тъканите с радиочестота се нарича дълбока диатермия. Тя обогатява кожата с кислород и спомага за придвижването на органичните хранителни вещества. По този начин клетъчната структура укрепва, метаболизмът, кръвообращението и лимфната циркулация се подобряват и се понижава рискът от омекване и отпускане на тъканите.

 

Радиочестотният лифтинг се прилага основно с цел стягане на повърхностния слой на кожата, както и за контрол на затлъстяването чрез стимулиране обмена на веществата. Технологията се прилага успешно непосредствено след процедура кавитация с цел освобождаване на току-що разградените свободни мастни киселини чрез лимфните канали.

 

 

Софтколд терапия

 

Софтколд функцията е базирана на технология на полупроводниково охлаждане. Чрез предизвикване на охлаждащ ефект върху кожата софтколд процедурата рязко повишава способността й да задържи естествените нутриенти и влагата, докато предизвиканото ритмично свиване на кръвоносните съдове подобрява кръвообращението.

 

Като цяло процедурата свива порите, подпомага възстановяването на кожата от нежелания ефект на слънцето и свежда до минимум разширените кръвоносни съдове.

 

Удивителното при софтколд терапията е, че охлаждането се получава в резултат от вълните, излъчени от софтколд главата на уреда, а не чрез директен топлообмен. Така по време на терапията главата остава с телесна температура и не причинява дискомфорта на класическото охлаждане с лед. Казано с прости думи, докато пациентът бива третиран, не му е студено. Резултатът на охлаждане в тъканта се усеща едва когато поставим ръка върху нея.

 

 

Лазерна и LED терапия

 

Скорошно научно откритие твърди, че структурата на кожата се влияе положително от облъчване на границата на видимата част на светлинния спектър и инфрачервените вълни. Причината се крие в енергията, която клетките получават от подобна светлина. Съвременните източници на тази светлина вече достигат оптимални технологични нива с популяризирането на светлинните диоди, познати ни като LED (light-emitting diodes).

 

„Близката до инфрачервения спектър светлина, излъчвана от светодиодите, е идеална за повишаване на енергията вътре в клетките”, твърди д-р Хари Уийлан, професор по педиатрична неврология и директор на катедрата по хипербарна медицина в Медицинския университет в Уисконсин, САЩ. „Това означава, че независимо дали сте в болница на Земята, в подводница под водата или някъде на път към Марс във вътрешността на космически кораб, диодната светлина ще вдигне енергийните нива в клетките Ви и ще ускори заздравяването на повърхностната Ви рана”.

 

Логично, светотерапията се използва предимно за третиране на кожни заболявания като псориазис, акне и екземи. За да постигнат лечебен ефект, уредите Calibrio използват перфектните за целта слаболазерна терапия и терапия с червена светлина в диапазона 620-660 нанометра. 

 

Вашата количка до момента

VirtueMart
Количката Ви е празна.