Често задавани въпроси

Какъв е срокът на доставка?

 

За модели, налични на склад, доставката се извършва в рамките на 3 работни дни от получаване на плащането. За модели, неналични на склад, доставката е в рамките на 20 работни дни от получаване на плащането.

 

Доставката включена ли е в цената?

 

Цената включва доставка до склада ни в София. Доставка в рамките на София, както и такава от София до други населени места се заплаща допълнително и се ценообразува по тарифите на партниращата ни куриерска фирма.

 

Какъв вид фактура се издава при покупка?

 

При покупка получавате данъчна фактура. Цените в този сайт са с включен ДДС, което означава, че ако като купувач сте юридическо лице и имате регистрация по ДДС ще можете да възстановите платеното ДДС (1/6 от общата стойност) по съответните процедури в НАП.

 

Къде са произведени уредите?

 

Calibrio е търговска марка, създадена и базирана в Сан Франсиско, Калифорния, САЩ. Техническото изпълнение на уредите с марка Calibrio е възложено от американската компания-притежател на марката на два от най-реномираните заводи за производство на медицинска електроника в Китай с обвързващи договори. На практика кавитационни уреди се изработват ексклузивно в Китай и Южна Корея; това са единствените две държави, които предлагат масово фабрично производство на подобна апаратура. Китай е страната, в която е реализирано и научното откритие, както и първото приложение на метода ултразвукова кавитация за козметични цели.

Марката Calibrio гарантира контрол на производството според американските стандарти за внос, респективно, според стандартите на Европейския съюз. Производствените мощности, както и самата продукция на апарати Calibrio, притежават сертификация по CE и ISO1009.

 

Имат ли машините гаранционен срок и гаранционно обслужване?

 

Уредите идват с производствена гаранция от 12 месеца. Гаранцията включва безплатна подмяна на всички фабрично дефектни части и компоненти. Гаранцията не включва вреди, нанесени вследствие експлоатация на машините. Налични резервни части за моделите не се поддържат в България. Сервизът се осъществява в София, но при гаранционна рекламация (изключително рядък случай, ако въобще има такъв), изискваща подмяна на част или компонент, доставката на резервната част и ремонтът на уреда се осъществяват в рамките на 25 работни дни след подаване на рекламацията.

 

Имат ли машините извънгаранционно обслужване?

 

Разбира се. При извънгаранционното обслужване нещата стоят както при гаранционното с тази разлика, че сервизът и необходимите резервни части и компоненти се заплащат.

 

Какво представляват другите функции на всеки от уредите?

 

Подробно обяснение на всяка от функциите на уредите за ултразвукова кавитация Calibrio можете да откриете в секция „Теория на кавитацията” в сайта. Освен самата кавитация там са описани технологиите и въздействията на всички други включени в предлаганите модели глави и накрайници.

 

Изисква ли се обучение за работа с уредите?

 

Не, не се изисква. Всяка от машините идва в комплект с детайлна инструкция за експлоатация на български език. Вътре ще намерите основните обяснения на функциите на апарата, също така и информация как да боравите с него. В общия случай работата с уредите Calibrio е изключително опростена дори под нивото на работа с дистанционно управление на телевизор. Всички модели освен Calibrio GIH48 притежават вградени тач скрийн дисплеи (сензорни LCD екрани, които реагират на докосване с пръст), откъдето се управлява изборът на функции, режими и мощности.

При необходимост от практическо обучение, разбира се, можете да получите такова в наш търговски обект в София по предварителна заявка срещу неголямо заплащане.

 

Нужно ли е предварително полагане на контактен гел върху третираната зона?

 

Производителите препоръчват при работа с уредите да се използва контактен гел без значение коя функция се прилага. Контактният гел не само повишава проводимостта на импулсите към тялото, но и улеснява движението на главата или накрайника по кожата като намалява триенето.

 

Има ли случаи, в които кавитацията е противопоказна?

 

Да, има. Освен в инструкцията за експлоатация тези изключения са описани изчерпателно в секция „Теория на кавитацията” в сайта. Съвестната делова практика изисква да информирате за тях клиентите си, за да елиминирате риска от нежелани физиологични реакции.

 

Вашата количка до момента

VirtueMart
Количката Ви е празна.